Centrum voor verslavingszorg

 

Het CTM

Het CTM

De naam zegt het al een beetje,  een rehabilitatiecentrum voor verslaafden. Door het steeds toenemend drugsgebruik in Brazilie ontstond de wens om deze mensen te helpen en op te vangen.  De bouwwerken zijn inmiddels gereed: een hoofdgebouw, daarin bevind zich de keuken, eetzaal en twee multifunctionele vertrekken. Daarnaast zijn er drie slaapzalen en een recreatiezaal.

Naast het wonen is er op het terrein ook mogelijkheid voor arbeidstherapie door het werken in de groentetuin, de aanplant van koffie, de boomgaard, het verzorgen van de kippen, varkens en koeien. De opbrengst die de gewassen en dieren geven zullen gebruikt worden voor eigen gebruik en bij overschot worden verkocht.

Het CTM biedt mogelijkheden om 24 jongens op te vangen en te begeleiden om een nieuw leven zonder verslaving te starten. Ook kunnen enkele mensen zelfstandig naast het CTM blijven wonen in één van de vijf kitchenettes als daar noodzaak voor is.

Nadat de laatste zaken voor de opening geregeld zijn zoals de brandveiligheid, de medische zaken en de vergunningen is het CTM in gebruik genomen op 1 juni 2014. Sindsdien worden er gemiddeld zo’n 14 mensen begeleid en zijn de afgekickte mensen het resultaat. Nadat er voldoende ervaring is opgedaan zal dit uitgebouwd worden naar de maximale capaciteit.