Mensen & Getuigenissen

Veel mensen zijn geholpen en verandert! Graag stellen we enkele van hen aan u voor:


Uitgemergeld en afgemat door het leven op straat, door drugs en drank zocht Priscila hulp voor haar en André. We konden ze een huisje aanbieden en begeleiden om van de drugs en de drank af te komen. Priscila heeft nu werk gevonden en het contact met haar kinderen is hersteld!

 
SAMSUNG DIGITAL CAMERAClaudio was aan het wegzinken in een leven van drugs- en drankmisbruik en vermoordde bijna zijn vrouw. Hij kwam bij Agua Viva wonen, ging naar de kerk e  n kwam zo in een positieve omgeving terecht. Hij heeft inmiddels weer een goed contact met zijn dochter en ex-vrouw.

 
SAMSUNG DIGITAL CAMERAExpedito had geen plek om naar toe te gaan nadat hij uit het kindertehuis was ontslagen omdat hij 18 jaar geworden was. We konden hem opgang helpen om buiten de muren van het kindertehuis te wonen.

 
mensen_4_roberto

Ziek, leunend op een stok, dreigde Roberto, samen met zijn vrouw Edna op straat te worden gezet vanwege huurschulden. Ze kwamen wonen in een sociale woning, kwamen naar de kerk en door als vrijwilliger mee te werken werd hij langzaam weer een stuk gezonder.

 
SAMSUNG DIGITAL CAMERAHiago was schoolverlater, in een risicovolle situatie, zonder vak. Nu werkt hij als afwerker in de meubelmakerij en is zijn leven een stuk stabieler geworden.

 
João was tientallen jaren alcoholist. Gescheiden, slapend onder een afdak voor het vee, met alleen de kleren die hij aan zijn lijf had kwam hij hulp vragen. We konden hem onderbrengen bij een college-instelling waar hij van de drank af kwam. Nu woont hij in het project, werkt op een boerderij in de buurt en is God aan het leren kennen.

 
Dona SirleneDona Sirlene was altijd boos, had ruzie met iedereen. We konden haar helpen met veel liefde en aandacht, door psychologische hulp en door haar op te nemen in het huisgezin van God.

 
Dona ElsaDona Elza (inmiddels overleden) was arm en ziek. We konden haar jarenlang helpen met een voedselpakket, een vriendelijk woord en soms heel praktisch door een hekje te maken voor haar veranda.

 
Senhor AntonioSenhor Antonio moest samen met zijn vrouw rondkomen van minder dan 70 euro per maand terwijl zij erg ziek was. We konden hen helpen met een huisje. Als tegenprestatie werkte Antonio dagelijks enkele uurtjes in de tuinen bij het CTM. Nu hebben ze een uitkering en konden ze een eigen huisje huren.

 
EricEric kwam jaren geleden naar Ritapolis vanwege drugsproblemen en schulden in het drugscircuit. Hij herstelde zich en werkt nu met gips om huizen af te werken en is gelukkig getrouwd.

 

Het waren allemaal hopeloze situaties, maar al deze mensen konden we helpen een nieuw leven te starten!