Centrum voor verslavingszorg – Mannen

Het CTM

Het CTM

De naam zegt het al een beetje,  een rehabilitatiecentrum voor verslaafden. Door het steeds toenemend drugsgebruik in Brazilie ontstond de wens om deze mensen te helpen en op te vangen.  De bouwwerken zijn inmiddels gereed: een hoofdgebouw, daarin bevind zich de keuken, eetzaal en twee multifunctionele vertrekken. Daarnaast zijn er drie slaapzalen en een recreatiezaal.

Naast het wonen is er op het terrein ook mogelijkheid voor arbeidstherapie door het werken in de groentetuin, de aanplant van koffie, de boomgaard, het verzorgen van de kippen en varkens. De opbrengst die de gewassen en dieren geven zullen gebruikt worden voor eigen gebruik en bij overschot worden verkocht.

Het centrum biedt mogelijkheden om 26 mannen op te vangen en te begeleiden om een nieuw leven zonder verslaving te starten. Ook kunnen enkele mensen zelfstandig naast het centrum blijven wonen in één van de vijf kitchenettes als daar noodzaak voor is.

Nadat de laatste zaken voor de opening geregeld zijn zoals de brandveiligheid, de medische zaken en de vergunningen is het centrum in gebruik genomen op 1 juni 2014. 

Sindsdien hebben heel veel mannen een weg teruggevonden naar hun familie, werk en de maatschappij om een nieuw leven te leiden zonder verslaving!