Centrum voor verslavingszorg – Vrouwen

Sinds juni 2014 is het centrum voor mannen met een verslaving in gebruik genomen.
Regelmatig waren er ook vrouwen die om hulp vroegen en opvang nodig hadden! Daarop was ons antwoord tot mei 2021 toe nee. Voorheen probeerde we door te verwijzen naar andere centra waar wel vrouwen worden opgevangen maar dit zijn er weinig en vaak erg ver weg wat het contact met kinderen en/of familie erg bemoeilijkt.

Al lang heeft Agua Viva de wens om ook vrouwen te helpen. Toen we in 2019 een prachtig gelegen sitio in bruikleen kregen aangeboden konden we aan deze droom gaan denken en werken!

Op 5 mei 2021 hebben we de eerste vrouwen opgevangen. Dit met een nieuw team, die een training heeft afgerond, gegeven vanuit de ervaringen bij het mannenproject. Het centrum biedt mogelijkheden om 12 vrouwen op te vangen en te begeleiden om een nieuw leven zonder verslaving te starten.
Ons verlangen is om moeders weer als moeders terug te kunnen brengen in hun gezinnen. Dochters te redden van een uitzichtloos en pijnlijk bestaan, te helpen bij het vinden van de hoopvolle toekomst die God voor hen heeft.

Wilt u helpen bij dit project? Dat kan! Hoe u daarmee kunt helpen leest u bij eenmalige en doorlopende projecten.